La Diputació de Girona ha enviat una carta al ministre de Foment, José Blanco, per demanar-li una reunió sobre les obres aturades a la N-II. La iniciativa va sorgir arrel d'un acord pres en el darrer ple, a suggerència de CiU, i té com a objectiu reflectir el malestar que viu la demarcació arran de la manca de notícies sobre la represa dels treballs. El president de la corporació, Enric Vilert, va recordar que els treballs empantanegats al tram sud "representen un risc per a la circulació i per a la seguretat de la via", i per això vol que es reiniciïn.

Vilert confia que Blanco els rebi abans de finalitzar el mandat, el proper mes de maig, i diu que estan disposats a anar a Madrid o a trobar-s'hi en alguna visita que realitzi a Barcelona o a Girona. De fet, aquesta no és la primera vegada que la Diputació reivindica la necessitat de finalitzar els treballs, ja que el febrer de 2010 ja va aprovar una moció en què ho sol·licitava de forma unànime.

Durant el ple d'ahir, el diputat de CiU Xavier Sanllehí també va demanar que s'actualitzi la moció on se sol·licita a l'Estat que aturi els atermanaments d'Empuriabrava. Després que el Ministeri anunciés, la setmana passada, que la Gola de l'Estany de Roses es considerava una excepció de la llei de Costes, tot deixant-lo fora de l'atermanament, Sanllehí vol que ara es determini aquesta mateixa excepcionalitat a Empuriabrava i S'Abanell (Blanes). Segons va assenyalar, el conflicte ha arribat fins i tot a Brussel·les, i va advertir que l'Estat espanyol està començant a guanyar-se fama de no respectar la propietat privada. Per això, va advertir que el món del turisme en podria sortir perjudicat en el futur. Juntament amb l'equip de govern (ERC i PSC), Sanllehí i la resta de CiU van acordar estudiar la qüestió en profunditat.

Finalment, el diputat d'Hisenda, Ramon Romguera, va explicar que la Diputació va tancar el 2010 amb un romanent de tresoreria de 12 milions d'euros, dels quals en aquests moments ja n'hi ha 3 que estan a lliure disposició de l'ens. Romaguera va indicar que aquest cop s'ha executat el 83,6% del pressupost, mentre que en anys anteriors només s'arribava al 60-65%.