Les sis educadores de la guarderia "Els Escarlets", de Sant Gregori (Gironès), que l'any passat van denunciar la directora i quatre companyes per maltractaments i vexacions a nens d'1 a 3 anys, han mantingut les seves acusacions al judici que ha començat avui al jutjat d'Instrucció número 4 de Girona.

Les educadores, que ja no treballen a la guarderia, han mantingut que van ser testimonis diverses vegades d'aquestes pràctiques irregulars que es concretaven en diversos actes, com en crits continus, fer menjar als nens el que havien vomitat, insultar-los, no donar-los aigua en tot un matí o humiliar-los si s'orinaven a sobre i tardar molt temps a canviar-los.

"Quan el nen se li escapava el pipí, li deien guarro, marrà, porc i el ridiculitzaven davant de tota la classe", ha relatat una de les educadores.

També han manifestat que era habitual que les acusades habitualment tiressin vasos d'aigua a sobre dels nens que es quedaven adormits mentre menjaven a la taula, per despertar-los, o als més moguts els lligaven a cadires o bé amb unes gomes elàstiques o posant el suport de la cadira dins del seu jersei.

Les educadores han explicat que tots aquests fets els havien posat en coneixement de l'Ajuntament de Sant Gregori, però que des del consistori no s'havia fet res per frenar aquestes actuacions, i que fins i tot l'alcalde les va voler fer callar.

A més, han explicat que no s'havia atrevit a denunciar-lo fins que una d'elles va rebre la trucada dels Mossos d'Esquadra que l'alertava que estaven investigant els fets i que podrien investigar-les a totes i elles també acabarien imputades.

Les acusades, que s'enfronten a una pena de multa per maltractaments i vexacions, han negat els fets i han atribuït la denuncia a desavinences entre elles i a un conflicte laboral.

Al judici han assistit diversos pares dels menors que estaven a la guarderia en el moment en què la denúncia es va fer pública.