La comissió d'Urbanisme de Girona ha suspès la sol·licitud de l'Ajuntament de Lloret de Mar per legalitzar la glorieta i les escales existents a la finca de Can Juncadella. D'altra banda, durant la sessió d'ahir també es va aprovar el POUM (Pla d'Ordenació Urbanístic) de Bescanó amb la prescripció que l'Ajuntament haurà d'incorporar una reserva de sòl per la variant.

Urbanisme va detallar ahir que les obres no s'han legalitzar perquè d'una banda "no estan justificades i, de l'altre, perquè "hi manca un informe de Medi Ambient". L'Ajuntament de Lloret de Mar va posar a exposició pública aquest passat febrer el projecte de legalització de la glorieta i les escales existents a l'interior de la finca.

A banda d'aquest tema de legalització urbanística, la comissió d'urbanisme també va aprovar els POUM de Bescanó, Viladesens i Maià de Montcal. Respecte al planejament de Bescanó, el director general d'Urbansime, Pere Solà, va concretar que la comissió de Girona ha vist bé el planejament tot i que li ha fet algunes prescripcions a l'Ajuntament. La més significativa és aquesta necessitat d'incorporar una reserva de sòl per fer la futura variant de Bescanó. El nou pla permetrà construir fins a 1.300 habitatges nous durant la vigència del pla que aproximadament és d'entre 20 i 25 anys. D'aquests, 639 s'han previst en sòl urbà i 533 en sòl urbanitzable del municipi. A banda, a Estanyol Park s'han previst 197 habitatges.

De la mateixa manera, a Turó dels Cavalls es desenvoluparà un pla de millora urbana i es permetrà construir un petit hotel. Mentre que al veïnat de Trullàs de Bescanó s'hi farà una residència geriàtrica.

La biomassa, aturada per ara

D'altra banda, la comissió ha descartat la sol·licitud de l'Ajuntament de Cassà de la Selva per a la instal·lació d'una planta de cogeneració amb biomassa forestal. Segons va explicar el director general d'Urbanisme, Pere Solà, el projecte s'ha valorat positivament. No obstant això, la comissió ha informat que cal convertir el sòl no urbanitzable en urbà per poder fer el carrer d'accés.