La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) reclama al Govern de la Generalitat que faci una declaració pública deixant clar quin pressupost i quines plantilles destinarà aquest any a l'educació. L'organització ha fet pública aquesta petició després del seguit de retallades que s'han aplicat al sector i d'haver-se reunit amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

La Fapac vol que el Departament clarifiqui la situació perquè, segons denuncia, "la indefinició és un obstacle per poder treballar amb la tranquil·litat que necessita l'escola catalana en el moment actual". La Federació reconeix que està "preocupada" pels efectes de la crisi econòmica en l'educació i critica el govern per "situar l'escola en primera línia d'estalvi", cosa que considera que no hauria de fer perquè -segons afirma- hauria de ser capaç de trobar els recursos que necessita l'escola i "generar tranquil·litat en el món de l'ensenyament".

Alhora que formula aquesta crítica i reivindicació, la Fapac deixa clar que el paper de les famílies és col·laborar amb el professorat i amb l'adminitració per assolir unes bones taxes d'èxit escolar; però també remarca que "tenim l'obligació d'exigir treball i respostes".

Reunió amb la consellera

La Fapac ha fet públic el seu punt de vista dies després de reunir-se amb la consellera Irene Rigau, qui els va informar de diferents mesures d'estalvi adoptades.

Rigau va explicar als responsables de la Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya que el pressupost de 2011 està en procés d'elaboració i que s'ha fet una assignació provisional, que es revisarà, a tots els centre per tal de cobrir les despeses de manteniment -de moment, i a efectes pràctics, aquestes partides suposen una retallada del 20% respecte els diners de 2010. També els va notificar la decisió del Govern de no substituir baixes permanents ni temporals del personal de la Generalitat, excepte el gruix del personal docent, entre d'altres; sobre aquesta qüestió, la consellera va dir que s'han autoritzat 86 substitucions de les 108 prioritzades pels diferents Serveis Territorials d'Ensenyament.