El ministeri de Foment ha tornat a tirar pilotes fora en relació a les obres aturades del desdoblament de la N-II a la comarca de la Selva. En una resposta al diputat gironí Jordi Xuclà, que fa mesos li va preguntar quines previsions tenia per a licitar els trams entre Caldes i Tordera abans d'acabar el 2010 -tal com li ho havia reclamat el Congrés-, el Ministeri diu que "té el ferm compromís de complir al que instava la moció citada i per això ha adoptat, i està adoptant, les mesures precises que permetin l'execució d'aquestes obres en el menor plaç de temps possible". La qüestió és, però, que el 2010 va acabar sense que es donés compliment a la moció del Congrés on es demanava que els treballs es licitessin al llarg d'aquell any, i que a hores d'ara, a mitjan març, no s'ha avançat en cap altre sentit.

Per a Xuclà, Foment està ja "fora de qualsevol marge de credibilitat i confiança", i creu que es troba "en temps de descompte" -ja que només queden 11 mesos de legislatura- i durant els set anys de mandat del PSOE "s'han inaugurat zero quilòmetres d'autovia". Per això, considera que la resposta donada ara per escrit destil·la fins i tot un cert "humor negre", al no reconèixer errors ni admetre que, efectivament, s'han produït importants incompliments.

Tot i això, Xuclà assegura que des de CiU continuaran amb la seva "ofensiva" a favor del desdoblament d'aquesta carretera. El gironí recorda que la setmana passada va haver-hi un acord unànime de tots els grups -inclòs el socialista- a la Comissió de Foment per reclamar al ministeri que tiri endavant els treballs. A més, la senadora gironina Coralí Cunyat preguntarà per aquesta qüestió al ministre Blanco la setmana que ve. I és que Xuclà creu que ara és el moment d'aconseguir-ho: "Si la situació no es desencalla abans de l'estiu anirem malament, ja que després serà molt tard", alerta. Avui, el diputat visitarà la zona empantanegada al sud de Caldes, ja que un complex hoteler s'ha queixat de la mala imatge que els fa donar la carretera en obres.