El Cineclub Adler de Lloret va denunciar ahir a través d'un comunicat que el nou teatre de la localitat, que avui "s'inaugurarà", no té cap projector de cinema -ni analògic ni digital- de manera que no podran passar pel·lícules a la nova instal·lació. El cineclub creu que l'Ajuntament els ha "enganyat", ja que els havien assegurat que satisfarien les seves demandes.

"Que un equipament cultural d'aquestes característiques no compti amb cap projector de cinema és del tot ridícul, i més si tenim en compte que des de l'enderroc de l'antic teatre el projector analògic que fins llavors havíem fet servir resta abandonat en un magatzem municipal", denuncia l'entitat en el comunicat.

A més, l'entitat recorda que ara fa un any l'Ajuntament va aprovar un increment pressupostari de les obres de construcció del teatre "a fi i efecte d'esmenar el greu error de projectar i construir un teatre sense cabina de projeccions". Un any després, però, el cineclub afirma que el que es va dir que es feia per satisfer les demandes de l'entitat "es revela un engany en tota regla", ja que la cabina és "ben buida". Tot i que l'entitat assegura que pot entendre que no sigui possible adquirir un projector de cinema digital per manca de diners, troba "del tot inadmissible" que des de la Regidoria de Promoció Cultural se'ls digui "que no hi ha cap voluntat d'instal·lar al nou teatre el projector analògic que ja tenim". Segons el cineclub, des de la Regidoria se'ls diu que no hi ha diners per instal·lar-hi el projector digital "ni voluntat" d'acomodar l'antic.

Per la seva part, la regidora de Promoció Cultural, Maria Antònia Batlle, va respondre, en declaracions a Nova Ràdio Lloret, que "el futur és el projector digital, que el volem incloure en els pressupostos del 2012".

En definitiva, les crítiques se sumen a les que recollia Diari de Girona el passat dijous, en què el GRILL denunciava que l'obra s'inaugurarà sense estar acabada, només uns dies abans que acabi el termini legal per poder-ho fer.