Entitats socials especialitzades en la inserció laboral al mercat ordinari de treball de persones amb discapacitat o trastorn mental a Girona va incorporar l'any passat 126 persones amb discapacitat o trastorn mental. Aquest sector l'integren principalment sis organitzacions: la Fageda, Astrid-21, Drissa, El Vilar, MIFAS i TRESC.

No obstant això, la suma de les borses de treball de cadascuna arriba a més de 1.200 persones que esperen aconseguir feina. El col·lectiu de persones que abracen aquestes entitats és molt heterogeni ja que inclou persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental, discapacitat física, auditiva i visual, i persones amb pluridiscapacitat.

Amb l'objectiu de dinamitzar les relacions entre el sector social i el teixit empresarial, les entitats gironines especialitzades en inserció laboral de persones amb discapacitat han organitzat pel 31 de març l'acte de reconeixement a l'empresa inclusiva, que per primer cop se celebra a Girona i que arribarà a la tercera edició a Catalunya.