La Federació catalana de la raça bovina Bruna dels Pirineus (FEBRUPI) es planteja exportar exemplars a Tunísia després de l'oferta rebuda de vendre vaques catalanes al país africà arran de la presentació de la Bruna dels Pirineus en un acte dut a terme l'any passat al Camp Nou . Així ho han anunciat els responsables de la federació en el marc de l'assemblea anual que ha celebrat aquest diumenge a Ripoll. Des de la FEBRUPI es va fer una crida als socis assistents a l'assemblea que, en cas que disposessin d'animals amb una bona genètica per poder-les exportar a Tunísia, ho fessin saber a la federació.

Aquest diumenge es va celebrar a Ripoll l'assemblea anual de la Federació de la Bruna dels Pirineus en què el president de la federació, Albert de Moner, i el seu gerent, Martí Orriols, van plantejar la possibilitat d'exportar vaques d'aquesta raça autòctona a Tunísia. Des de la FEBRUPI es va demanar als socis assistents que comuniquessin a la federació en cas de tenir disponibilitat de vaques amb una bona genètica per a ser venudes.

Qualitats de la Bruna dels Pirineus, com ara la seva rusticitat, la seva bona aptitud materna i la seva facilitat de part, esdevindrien una garantia a l'hora d'iniciar l'explotació d'aquesta raça de bestiar boví a Tunísia, segons van destacar els responsables de la FEBRUPI. La producció de la Bruna dels Pirineus s'estén per tot el Pirineu i el Pre-Pirineu català.

A l'assemblea també hi van assistir el director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez. L'acte va comptar amb la presència de socis vinguts del Ripollès, Osona, la Garrotxa, el Berguedà, la Cerdanya, l'Alt Empordà, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. En la trobada també es va remarcar l'augment de caps de bestiar de la raça i l'augment de socis de la federació registrat el darrer any.