Diversos partits independents de les comarques gironines -Gent per Salt, Partit Democràtic de Blanes (PDB), Millor de Lloret, Ciutadans de Calonge i Sant Antoni, Lluitem amb tu i Unió de Pagesos de Cornellà del Terri- s'han agrupat en una coalició electoral per tal d'intentar aconseguir representació als Consells Comarcals i la Diputació de Girona a partir de les eleccions del 22 de maig. Segons asseguren, estan preocupats per l'actual sistema de funcionament dels ens supramunicipals, ja que, segons explica Antoni Rodríguez, de Gent per Salt, "hi ha pobles de 250 habitants que estan immaculats i amb una piscina gairebé olímpica, i això és perquè potser allà hi viu un polític que està a la Diputació o al Consell Comarcal; i això va en detriment de poblacions que aporten molt més anivell econòmic però que en canvi reben molt menys". Per això, estan cansats dels "polítics professionals" i han decidit ajuntar-se, malgrat tenir "diferents ideologies", per tal d'aconseguir millores pels seus respectius pobles.

"La coalició no té una ideologia, sinó que cadascú farà el que cregui a nivell municipal, no tenim una ideologia compartida", va assegurar el representant del PDB, Arturo Layron. L'objectiu, asseguren, és acabar amb el "bipartidisme" de CiU i PSC a les institucions gironines, i que hi puguin accedir partits independents amb vocació municipalista per tal de representar els interessos dels veïns més enllà dels interessos partidistes.

Segons va afegir una altra membre d'aquest partit, Sònia Pérez, ara fa quatre anys, la suma de tots els partits indepedents de la província va ser la tercera força política, i no volen que tots aquests vots "quedin en un calaix buit". En aquests moments, a la comarca de la Selva hi ha altres partits que ja estan treballant en una altra agrupació d'electors, i segons va explicar Layron, en aquests moments ja tenen converses per mirar d'integrar-s'hi. De tota manera, ells també estan disposats a integrar partits de nova creació que vulguin afegir-s'hi, i els animen a posar-se en contacte amb ells a través d'una travessa electrònica.

Rodríguez, de Gent per Salt, diu que és conscient de la desafecció política que existeix en aquests moments, per això convida tothom a sumar-se a aquestes formacions per tal de "demostrar que hi ha una altra manera de fer política". En aquest sentit, el cap de files de Lluitem amb Tu, Xavier Villareal, va assegurar que entrar en a les institucions supramunicipials "seria una bona manera de fer feina pels nostres pobles". En aquest sentit, la coalició preveu que, en cas d'entrar, distribuirïen els càrrecs en funció del nombre de vots als diferents partits, però asseguren que això no és el més important: "En realitat, la persona que entri en un consel comarcal o a la Diputació treballarà per a tots els partits d'aquella comarca que hagin posat el seu granet de sorra", va assegurar Layron.

En aquests moments, el PDB compta amb dos regidors a Blanes, CCSA en té dos a Calonge (n'havia obtingut tres, però un va deixar el partit), el Millor es va presenatr a Lloret però no va obtenir representació i tant Gent per Salt com Lluitem amb Tu es presenten per primer cop.