L'Ajuntament de Blanes ha hagut d'anul·lar la multa de 12.000 euros per contaminació acústica que va imposar al pub Cotton Club de la localitat per haver-la notificat fora de termini. De fet, així ho recull l'acta de la Junta de Govern Local de mitjan març, on el govern accepta un recurs de reposició que els responsables del local nocturn van entrar al consistori.

Cal recordar que l'Ajuntament va decidir sancionar amb 12.001 euros el pub després que una veïna es queixés pels sorolls que es produïen en aquest bar musical, que es troba al carrer Josep Tarradellas, a l'àrea d'oci de Blanes coneguda com Els Pins. En una anàlisi sonomètrica va superar en més de 10 decibels el màxim establert per l'Ordenança de Contaminació Acústica i, per això, el consistori va multar els amos del local d'oci amb una sanció que es considera "molt greu".

Ara, però, l'Ajuntament s'ha vist obligat a acceptar el recurs dels propietaris en comprobar que la sanció es va notificar fora de termini. Segons recull la mateixa acta de la Junta de Govern, "entre la data de l'acord d'incoació de l'expedient sancionador (16/04/2010) i la data de notificació resolució sancionadora (13/12/2010) han transcorregut més de sis mesos i s'entén que s'ha produït la caducitat del procediment sancionador". L'acord de Junta recull, a més, que s'hauran "d'arxivar les actuacions de l'actual expedient sancionador, sense perjudici de la possible incoació d'un nou expedient sancionador en cas que no hagi prescrit la infracció".

Segons recorda la mateixa Junta, des de 2006 fins al 2009, la Policia Local de Blanes hauria actuat en una vintena d'ocasions per molèsties acústiques, però sense haver realitzat cap mesura sonomètrica. El gener de 2010, s'hi va duu a terme una inspecció i es van realitzar les proves sonomètriques, que van concloure que el nivell de decibels era de 41,14 dB, quan en canvi els valors d'immissió a la nit i en interiors estan establerts en 30 decibels.