L'ajuntament de Cassà de la Selva no està disposat a pagar la factura que els ha portat el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt pels serveis prestats durant el 2010. Consideren que el preu es desmesurat perquè s'ha incrementat un 300% respecte el 2009. Ara disposen d'un informe jurídic, encarregat a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i que ha redactat un doctor en dret local de la universitat Pompeu Fabra, on s'argumenta que el consistori no està obligat a pagar la factura.

L'Ajuntament de Cassà de la Selva i el de Celrà han fet front comú en la seva negativa a pagar la factura del 2010 pels serveis socials que els ha prestat el Consorci. A Cassà de la Selva, per exemple, la factura s'ha incrementat dels 41.098 euros de 2009 als 121.152 de 2010. Un increment que des de l'equip de govern es considera que no està justificat. La presidenta del Consorci, Cristina Alsina (ERC), sempre ha defensat que el cost s'aplica en funció de la Llei de Serveis Socials que estima que els ajuntaments han de pagar el 34% del cost, mentre que el 66% restant correspon a la Generalitat.

En base a aquest informe, la regidora de Serveis Socials de Cassà, Helga Nuell (ERC), va explicar que els "consorcis es constitueixen per l'acord dels òrgans competents dels ens locals, de les administracions i dels altres membres que els integrin, o per adhesió posterior, segons els que estableixi la legislació aplicable i els estatuts que els regulen". I, en aquest sentit, va especificar que l'ajuntament cassanenc no ha pres cap acord en aquest sentit. Per tant -va afegir- "el requeriment efectuat des del Consorci al l'ajuntament no té cap mena de fonamentació jurídica ja que no ha tingut en compte el fet que l'ajuntament no forma part del Consorci".

"El requeriment dels Consorci detallant la part del cost dels serveis socials bàsics que es presten des del Consorci que correspondria a l'Ajuntament de Cassà (per l'exercici 2010) no té cap mena de base jurídica", apunta el dictamen. Des de l'oposició es va insistir en que l'ajuntament hauria d'haver sortit del consorci el 2010 si no estava d'acord amb el nou model de finançament. L'alcalde, Carles Casanova (ERC), va advertir que els municipis de menys de 20.000 habitants no poden prestar aquest servei.