Són dies frenètics a les formacions polítiques municipals perquè s'acosten les eleccions locals i han de tancar les seves candidatures. El poble de Sils no és una excepció i qui està tenint problemes a l'hora d'elaborar la llista per als comicis del dia 22 de maig és el grup de Convergència i Unió (CiU), que enguany deixa d'encapçalar el regidor Francesc Anoro, acualment a l'oposició a l'ajuntament de Sils.

El problema rau, com va confirmar el president de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a la Selva Interior Narcís Junquera, en el fet que els dos grups de la federació nacionalista -CDC i UDC- de Sils tenen divergències a l'hora de configurar la llista i que de moment l'únic que estaria "almenys consensuat és el cap de llista", que serà Eduard Colomé.

Un jove d'uns 30 anys, de formació advocat i que és una persona coneguda i participativa d'entitats del municipi, segons relata Junquera. Colomé, a més, no és militant de CiU sinó independent i formarà part d'un llista de CIU molt renovada si s'acaba consituint. El número dos de la llista, també seria un candidat acceptat per les dues formacions de la federació nacionalista i es tracta de Pere Mas.

Ambdós, tant el cap de llista com el segon, no van formar part de l'última candidatura de CiU de Sils que es va presentar a les eleccions municipals de l'any 2007, que van deixar CiU a l'oposició a l'Ajuntament, que lidera el grup muncipals d'IdS en minoria amb quatre regidors, els mateixos que té la federació nacionalista.

Problemes de "números"

És a partir del número tres de la llista quan els dos grups de la federació nacionalista de Sils es troben amb divergències entre ells, ja que cadascuna de les formacions -CDC i UDC- vol imposar els seus candidats en aquesta llista de les municipals i de moment no hi ha acord entre elles.

Davant d'aquesta situació, serà la direcció de Convergència i Unió a Girona qui tindrà l'última paraula, segons Junquera. Un fet que s'ha de desencallar durant el quequeda de setmana, ja que el 18 d'abril és el darrer dia per poder presentar les candidatures del partits polítics municipals i la federació vol tenir-la enllestida aviat.