Les obres del nou passeig de Tossa entre la Mar Gran i la Mar Menuda està previst que comencin a partir del proper mes de novembre, un cop acabada la temporada d'estiu, segons fonts municipals. De fet, així es recull també en el butlletí municipal d'aquest mes. El projecte, que té un cost de 1.582.451,85 euros, ja ha estat aprovat de manera definitiva per Costes de l'Estat.

El projecte preveu fer una modernització i canvi d'imatge de tota l'avinguda de Sant Ramon de Penyafort, entre la Mar Gran i la Mar Menuda, deixant una via amb priorització per als vianants. Segons es recull a la documentació, es mantindrà la rasant actual de la vorera del costat dels establiments i edificis (que tindrà entre 1,20 i 2,50 metres), i la del costat de mar (amb 2,90 metres) s'anivellarà respecte de la calçada, que serà de 3 metres. A més, s'eliminaran tots els estacionaments, tot i que hi haurà alguna zona de càrrega i descàrrega en els trams inicial i final de l'avinguda.

També es prolongarà el mur de pedra actual, que estarà coronat per una barana nova. Tot el projecte, però, intentarà mantenir l'estètica visual actual del front del mar des de la badia. En aquest sentit, en els primers 56 metres de l'avinguda, des de la Mar Gran, es prolongarà el mur amb una alçada de 40 centímetres més 70 centímetres de barana, per no perjudicar la visibilitat del mar des de les terrasses. A la resta del tram, el mur tindrà una alçada de 80 centímetres i només 30 de barana. Pel que fa al desenvolupament de la jardineria al costat del mar, es preveu que sigui discontínua (tal com es pot apreciar a la imatge virtual), perquè en cas de temporals es permeti la sortida de l'aigua que pugui haver entrat. Per això, hi haurà trams en què la barana farà 110 centíemtres.

A més del muret, el projecte preveu la millora de diverses infraestructures i serveis. En aquest sentit, se substituiran i adaptaran les tapes dels pous a la nova rasant tant a la xarxa d'aigües pluvials com de les residuals. S'instal·larà una nova xarxa de reg amb degoters, comptadors i programadors, a banda de fer la connexió a la xarxa d'aigua regenerada.

Fa pocs mesos, Costes de l'Estat va anunciar a l'Ajuntament que el projecte havia estat aprovat definitivament i en els darrers dies hauria confirmat el començament de les obres.