Treballar per la gent, pensar en el bé comú i tenir interès públic. Aquesta és la mentalitat d'ERC que, en boca del seu president, Joan Puigcercós, va receptar per ?exal?tar els valors republicans en temps de crisi. I ho va fer davant tots els alcaldables de les comarques gironines en un acte a Sant Martí Vell, un petit poble que pot simbolitzar la senzillesa davant el "renaixement" que ERC aspira a aconseguir en les pròximes eleccions municipals del 22 de maig.

Partint de la situació que "Catalunya és un país discriminat econòmicament -segons Puigcercós-, els ajuntaments són la primera porta on moltes dones, homes, empreses, famílies, entiats socials... van a picar". Per això, malgrat que "vivim en un món individualista on no interessa el bé comú", ERC ha de seguir en la defensa d'aquest "interès comú".

D'aquesta manera, el president d'ERC va traçar una línia en la societat que "es divideix en dos tipus de persones: les que no volen compromís social i les que sí. Som dels que sí", va puntualitzar, "aquesta és la nostra aposta als ajuntaments". Però créixer el proper 22 de maig significa acceptar que s'ha estat a la oposició, una tasca "constructiva, propositiva, de vetllar i donar alternativa", un tema en què "hi tenim la mà trencada" i per això, segons Puigcercós, els comicis serviran per "recollir el que s'ha sembrat" als ajuntaments.

Un "exemple d'honestedat"

D'altra banda, el líder d'ERC va presentar la formació republicana com un "exemple d'honestedat al capdavant de les institucions" contra els que van sucumbir als "grups d'interès especulatiu" durant la bombolla immobiliària. ERC va ser "bandejada de moltes alcaldies perquè els interessos especulatius feien fora els que hem defensat un model de creixement sostenible i ara tindrem una oportunitat de fer endreça", va afirmar.

Per això, l'any que la formació celebra 80 anys, "si alguna cosa podem destacar és la nostra actitud clara i contundent contra la corrupció i contra els interessos que sobrepassen l'interès públic", va voler recalcar Puigcercós.