L'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir un nou tràmit per aconseguir la legalització definitiva del circuit de motocròs de Can Daura, situat en sòl no urbanitzable, després que hagi estat funcionant de manera «irregular» durant 30 anys. En el ple municipal d'ahir es va fer l'aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic de la zona, un cop rebuts els informes favorables de la Generalitat. Ara només faltarà l'aprovació definitiva de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona. A més, es va aprovar de manera definitiva el conveni per construir dues plantes d'aparcament a la zona de l'antic hotel Blanca Aurora.

El circuit de Can Daura es va posar en marxa a mitjans dels anys 70 i s'hi van arribar a fer campionats d'Espanya. Després van caure en desús i durant un temps va formar part del Ral·li Catalunya-Costa Brava. A finals dels anys 90, el va recuperar la iniciativa privada, una situació que ara legalitzarà l'Ajuntament de Lloret de Mar.

El Pla Especial es va aprovar en Junta de Govern Local l'agost de l'any passat i posteriorment ha rebut els diferents informes favorables dels departaments de la Generalitat, com el d'Agricultura o l'Institut Geològic de Catalunya. Aquest febrer, el departament de Medi Ambient i Habitatge també va emetre un informe, on resolt que no cal una avaluació ambiental i aquest març l'Agència Catalana de l'Aigua va emetre el seu informe favorable.

Aquest pla establirà els criteris de construcció de les futures instal·lacions relacionades amb els esports motoritzats que s'hi desenvolupin. L'àmbit d'actuació del pla és molt extens, prop de 60.ooo metres quadrats, la meitat del quals es destinaran a la zona d'espectadors.

Per altra banda també es va aprovar de manera definitiva el conveni urbanístic amb Development Diagnostic Company, SL de l'espai ocupat per l'antic hotel Blanca Aurora, on hi ha d'anar dues plantes d'aparcament subterrani, un cop desestimades totalment les al·legacions presentades pel portaveu d'ERC, Jordi Orobitg.

Més terrasses

Com ja va avançar Diari de Girona, en la sessió plenària d'ahir l'Ajuntament de Lloret també va aprovar la modificació d'una ordenança per tal que els bars de la localitat puguin instal·lar terrasses en carrers inferiors a 3,70 metres d'amplada i així contrarrestar els efectes de la nova llei de tabac.

Per part seva, l'oposició va criticar la mesura, en especial ICV i ERC. En primer lloc, el portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, va demanar si tothom podia votar aquell punt: «Seré desagradable: algun regidor té algun conflicte d'interessos per votar aquest punt?». «Ho dic amb efectes de preservar la legalitat de l'acte», va cometar Orobitg en referència a un dels regidors de l'equip de govern que té un bar, Franc Oliva. L'edil va decidir sortir de la sala tot i que el secretari va explicar que no calia. Des d'ICV es va apuntar que la mesura «responia a demagògia electoralista», de la mateixa manera que va insinuar que es volia beneficiar alguns empresaris i d'altres no.

Finalment, l'oposició -ERC i ICV- va tornar a carregar contra l'adjudicació del servei de neteja, posant en qüestió que només s'hi hagués presentat una empresa.