Els agricultors que van instal·lar plaques fotovoltaiques a les seves instal·lacions no es fien de la voluntat del Ministeri d'Indústria de rebaixar les retallades dels ajuts per tenir aquest tipus d'instal·lacions. Per això, han optat per no valorar la situació fins que el Govern no es comprometi per escrit, i estudien portar el cas als tribunals.

Un decret llei del passat gener va ordenar retallades en els incentius que rebien els pagesos per tenir plaques fotovoltaiques. A les comarques gironines aquesta mesura suposa unes pèrdues de 20.300 milions d'euros cada any per als prop de 400 agricultors que compten amb aquests dispositius per captar la llum solar.

En el seu moment, el sindicat Unió de Pagesos ja va criticar durament la mesura perquè moltes explotacions gironines van instal·lar-les seguint les diverses campanyes de promoció que va promoure tant el Govern central com la Generalitat. El sindicat considera que tot i les propostes de les administracions per rebaixar aquestes retallades (en comptes d'un 30% de reducció ofereixen un 25%), la seva aplicació és "més que probable", i alerten que els pagesos començaran a notar els efectes a partir de setembre. Serà a partir de llavors que, si abans no hi ha un pacte escrit entre les dues parts que acabi amb la normativa, el sindicat procedirà a la denúncia.