El Col·legi de Veterinaris de Girona ha alertat que s'estan trobant casos de senglars afectats amb la malaltia de la triquinosi. El seu president, Bernat Serdà, ha advertit als caçadors que la carn s'ha d'analitzar abans que arribi al consum humà a través dels restaurant. El col·legi ha apuntat que la triquinosi és una malaltia molt greu i que fins i tot pot ser mortal pels humans.

Els caçadors capturen cada any milers de senglars a les comarques de Girona que van a parar, en gran part, al consum humà ja sigui a través de particular a particular con a través dels restaurants. ?Bernat Serdà va explicar que la malaltia està totalment eradicada en els porcs de granja. En canvi, no passa el mateix amb els senglars. Segons va apuntar el president, als veterinaris gironins els arriben quatre o cinc casos a l'any. "Si és per consum particular el caçador l'ha de fer mirar per un veterinari. S'han trobat diversos casos de triquina", va advertir Bernat Serdà a través de Ràdio Girona. En aquest sentit, va especificar que en els escorxadors de porcs es maten cada dia uns vuit mil porcs i no surt cap cas. En canvi, en peces capturades de senglars sí que s'han trobat diversoso casos. La triquinosi en el cas més greu és una malatia mortal. Mentre que en els casos menys greus pots ser una patologia de molt llarga durada. Es tracta d'una malaltia parasitària formada per unes larves de cuc que s'instal·len a la musculatura.

Bernat va especificar que un sol animal pot transmetre la ?triquina a moltes altres persones. "Hi ha hagut casos mortals. Dóna dolors musculars, dóna mals de cap, dóna molts problemes i pot ser fins i tot una enfermetat crònica i que duri molt temps". El ?president del Col·legi de Veterinaris de Girona va alertar que el ?caçador té l'obligació de mirar-ho amb l'anàlisi pertinent. I sobre tot si el senglar acaba en un restaurant o és destina per al consum públic.