La directora del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Teia Fàbrega, va explicar que el procés de consecució de prestacions econòmiques per causa de la dependència s'ha allargat uns 3 mesos en un any. Va concretar que el 2oo9 el temps entre l'acceptació de la sol·licitud i el cobrament era de 9 mesos. Segons ella, el 2010 entre la petició i l'arribada de les prestacions econòmiques passaven 12 mesos. Va puntualitzar que durant el 2010 mentre l'evolució de les sol·licituds i del desplegament es van millorar, el tram de cobrament es va allargar. Fàbrega va aportar la dada en el decurs de la presentació de la memòria del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.

La directora va explicar que un 5% (2.844 persones) de la població total de la Garrotxa han tramitat la sol·licitud de prestació de dependència. Ara, un 3,2% dels habitants de la comarca reben prestacions o serveis de la llei de Dependències. Un 91,6 % dels beneficiaris d'ajudes són gent gran.

Fàbrega va apuntar que es tracta d'una comarca molt envellida. «En conseqüència, actuacions com la llei de la promoció de l'autonomia i l'atenció a la dependència tenen una implicació total», va dir.

Pel que fa al suport a domicili va explicar que «el servei suposa que la persona amb un grau de disminució disposa d'una persona a casa». Segons ella, l'atenció consisteix en enllitament, cures i companyia. Va precisar que abans del desplegamentde la llei ja existia un servei de suport a domicili. Va puntualitzar que la llei de Dependència ha regulat la prestació. Segons ella tota la gent que entra dins la llei de Dependència pot tenir servei d'ajuda a domicili. També en poden tenir gent que tenen un grau 1 de dependència i que queden exclosos de la llei.

Durant el 2010

, 348 persones amb dificultats de desenvolupament o d'integració social van rebre atencions a casa seva. A més, 778 usuaris van rebre atenció permanent a distància a través de la telessistència. També va haver-hi 154 persones grans que van rebre àpats al seu domicili.