Un total de 234 lectures d'alcoholèmies, 35 de positives; tres positius per drogues i sis vehicles que intentaven escapolir-se per camins rurals, els conductors dels quals, sense excepció, van donar positiu a l'hora de bufar en l'etilòmetre. Aquest és el balanç del macrocontrol que els Mossos d'Esquadra, amb la participació de la policia local de Sils, van efectuar entre el dos i el tres d'abril a carreteres de Sils, Mallorquines i Caldes de Malavella.

Els agents responsables del control del trànsit i de la investigació dels accidents havien detectat, d'un temps ençà, que en gran part dels sinistres de circulació que succeeixen en aquesta zona hi jugaven un paper capdal l'alcohol i les drogues. També s'ha constatat un augment de les infraccions comeses per conductors sota els efectes de substàncies tòxiques. Per això, efectius de Trànsit, amb el suport d'agents de seguretat ciutadana de la comissaria de Santa Coloma de Farners, efectius de Recursos Operatius (ARRO), agents de la brigada canina i també efectius locals de Sils, va afectuar una tongada extraordinària de controls en aquesta zona, propera a una popular discoteca molt freqüentada els caps de setmana.

Així, dels 35 positius d'alcoholèmia, sis van ser de caire penal: és a dir, els conductors presentaven taxes superiors a 0,60 mil·lilitres d'alcohol per litre d'aire expirat, cosa que representa la comissió d'un delicte contra la seguretat en el trànsit. Les 26 alcoholèmies restants marcaven entre 0,25, el màxim per posar-se al volant, i 0,60.