El portaveu d'Esquerra Republicana (ERC) de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, assegura que la modificació de l'ordenança de policia que a partir d'ara permetrà als bars de la localitat instal·lar terrasses en carrers on fins ara estava prohibit per ser massa estrets beneficiarà, entre d'altres, el regidor de Promoció Econòmica Franc Oliva (CiU) que ostenta un bar al carrer Sant Pere i que dóna a la plaça Piferrer.

Ahir, Orobitg, regidor a l'oposició, va ressaltar també que durant la celerabració del ple de dilluns ell mateix va demanar als regidors que si hi havia algun dels edils que havia de marxar de la sala per incompatibilitats amb el seu càrrec. I llavors, el secretari municipals va dir que no hi havia cap problema legal perquè tots votessin el punt però l'edil de promoció econòmica en sentir-se "al·ludit" va dir que no volia problemes i va abandonar la sala de plens i el punt es va votar.

La modificació de l'ordenança permet que es puguin col·locar terrrasses en carrers d'amplada inferior a 3,70 metres sempre que es garanteixi un espai lliure suficient per al pas de vianants de com a mínim 1,5 metres. Tanmateix, en els carrers per a vianants l'amplada dels quals sigui inferior a 3 metres, a banda de deixar un espai lliure d'1,5 metres, les taules i cadires no podran superar els 70 centímetres a comptar des de la façana de l'establiment; una condició també haurà de complir-se en els carrers de la Vila i Venècia.

"Norma contra dels veïns"

Una normativa que Jordi Orobitg considera que s'ha fet a esquenes dels veïns del nucli antic de Lloret de Mar i només a demanda de l'associació de bars i restaurants de la localitat costanera. Alhora va assegurar que els veïns no hi guanyaran sinó que "en comptes que la gent vulgui tornar a viure al centre, ara es podran instal·lar terrasses i farà molt més soroll".

A banda, el regidor d'ERC també va destacar que les terrasses podran romandre obertes fins a les 3 de la matinada, ja que les que han de tancar a les 12 són pels carrers més estrets,i que per tant el resultat "serà que comptarem amb fumadors i acompanyants solidaris asseguts, consumint i parlant a les terrasses dels carrers més cèntrics de Lloret amb les molèsties que tal fet, en funció de l'horari pot comportar, a més de la seva difícil convivència amb l'ordenança que prohibeix el consum de l'alcohol a la via pública".