Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts dos homes als quals s'atribueix almenys una desena de robatoris en xalets d'urbanitzacions de Platja d'Aro, sobretot segones residències de luxe del residencial Masnou. En dues setmanes consecutives, els dos presumptes lladres havien esbotzat portes i finestres de cases de luxe i se n'havien endut tot el que podien. La investigació va avançar gràcies a què se'ls va poder seguir fàcilment la pista perquè, tot i que eren veïns de la zona, es movien amb un cotxe de lloguer que els proporcionava una empresa de Girona. Es va intentar esperar-los a les portes de l'establiment però els lladres van trucar a la firma per dir que no podien retornar el vehicle en el dia pactat. Així, el control per la zona del Baix Empordà es va intensificar i dimarts una patrulla va identificar el vehicle a Platja d'Aro. Els dos homes van ser detinguts i ahir al matí passaven a disposició judicial.

Lladres d'escurabutxaques

Per la seva banda, la policia local de Platja d'Aro va detenir també dimarts quatre homes, veïns de Palafrugell, que es dedicaven a esbotzar cadenats de màquines escurabutxaques ubicades al carrer. El mètode era enginyós perquè els presumptes lladres no es limitaven a reventar la màquina i endur-se'n la recaptació, sinó que esbotzaven els cadenats i els canviaven per d'altres i, periòdicament, s'hi passaven per endur-se la recaptació còmodament fent ús de la clau. La participació dels comerciants de Platja d'Aro ha estat cabdal per tal de poder-los enxampar, destacaven ahir des de l'Ajuntament.

Els presumptes lladres localitzaven els bars i establiments que tenien màquines al carrer o amb poca vigilància i les sacsejaven per saber si hi havia monedes. Si era així, trencaven el cadenat amb una cisalla i el canviaven per un altre. Hi tornaven a principis de setmana, fins que el propietari de la màquina se n'adonava. El cos local va iniciar un dispositiu especial de vigilància i així, dimarts, van veure un cotxe que s'aparcava aprop de l'entrada de les galeries Albatros amb quatre persones dins. Quan estaven obrint una de les màquines, els agents els van anar a detenir, però els lladres van intentar escapar pujant ràpidament al cotxe. Diverses patrulles, però, els van tallar la fugida. Els detinguts tenen entre 19 i 20 anys i dins del cotxe se'ls van trobar les eines que els incriminaven.