La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) deixarà clar demà davant la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, el seu rebuig a les retallades pressupostàries i denunciarà el perill que representen per a la qualitat de l'educació pública.

Aquest serà l'eix de l'assemblea general que la Fapac celebrarà demà a Lleida, a la cloenda de la qual assistirà la consellera. La federació, presidida per la gironina Imma Fuyà, dedicarà bona part de la seva assemblea a analitzar l'efecte de les restriccions econòmiques de la Conselleria i farà públiques les seves demandes a l'Administració.

Fa dues setmanes, la Fapac va demanar públicament al Departament d'Ensenyament que fes una declaració pública aclarint el pressupost i la plantilla docent per a aquest any. Demà tindrà l'oportunitat de formular les seves exigències directament a la consellera, que dilluns té previst reu?nir-se amb els sindicats educatius per informar-los de la proposta de plantilla del Departament. Davant els temors que es redueixi el personal, aquesta setmana Ensenyament ha assegurat que garanteix el manteniment de la plantilla actual.

L'assemblea general de la Fapac també acordarà les seves actuacions futures, prioritzant la lluita contra el fracàs i la segregació escolar.