L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar en el ple d'ahir a la nit comprometre's a fer el manteniment del passeig dels Griells, a l'Estartit, tal i com li exi?geix l'Estat arran de les obres que hi està executant perquè no s'ensorri. L'alcalde, Josep Maria Rufí, va precisar que es tracta del manteniment que l'Ajuntament hi ha fet sempre -"sense que (el passeig) hagi esta la nostra responsabilitat"-, de caràcter superficial amb l'enllumenat i les diferents instal·lacions. Aquest compromís en cap cas afecta el manteniment del dic, per la qual cosa Rufí va afegir que "creiem acceptable aquesta exigència". Tant l'equip de govern com l'oposició van votar a favor d'adquirir aquest compromís.

Rufí va explicar que el manteniment es refereix única i exclusivament al passeig després que CiU i LEI el qüestionessin sobre l'abast que tindria. El batlle també va comentar que les cessions de les zones verdes privades posteriors al passeig són definitives.

Rufí va exposar que en tractar-se d'una obra d'emergència, gran part dels tractes amb l'Estat han estat "verbals" i que la consolidació del dic es completarà amb l'aportació de sorra de la zona de la platja Gran més propera al port i que, més endavant, en podrà arribar de la platja de Sa Riera de Begur. En aquest punt, el regidor de CiU Joan Ribas va puntualitzar que el tema de la platja i passeig dels Griells s'haurà de seguir treballant perquè "l'aportació de la sorra no l'arreglarà".

Al ple també es va aprovar definitivament el Pla local d'habitatge, amb els vots en contra de l'oposició. Tant CiU com LEI van considerar que el Pla està desfasat perquè no s'han tingut en compte les conseqüències de la crisi, cosa que Rufí va negar ja que s'ha redactat durant aquesta època.