L'hipòdrom de Bàscara reobrirà diumenge després de tres anys d'inactivitat a causa de les obres del TAV, ja que la construcció del viaducte ha afectat una part de les instal·lacions. Els equipaments de l'hipòdrom, l'únic de Catalunya que manté activitat continuada tot l'any, s'han reconstruït en el mateix espai.

Les instal·lacions es reobren amb un aspecte renovat. El traçat de la pista s'ha desplaçat uns metres perquè uns dels pilars del pont del TAV coincidia amb l'antiga pista de galop. A partir de ?diu?menge, la població tindrà curses i activitats eqüestres com la Doma clàssica, la Vaquera, Salt d'Obstacles, la Monta Western o Raid.

Per celebrar el retorn, a més de les activitats previstes a la Fira del Tortell, es farà un esmorzar per a tots els participants. A mig matí es recuperarà la festa tradicional del Tres Tombs i tot seguit el Club d'Enganxes de les Comarques de Girona, que té la seu a Bàscara, farà una exhibició d'enganxament. La darrera activitat serà a la una del migdia, amb dues carreres de cavalls de Pura Sang Anglès.

A banda de l'hipòdrom, Bàscara projecta la construcció d'un complex hípic amb pistes de gai?rebé un quilòmetre, però també amb espais annexos dedicats al lleure, a la formació, amb una escola eqüestre, i a un museu. Ocuparia 130.000 metres quadrats, a tocar de les pistes que es reobren aquest diumenge, amb un projecte de 2,5 milions.