La Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona va aprovar dijous la modificació del planejament de Castelló d'Empúries que ha de permetre la ubicació del túnel del vent que promou l'empresa Freezone amb una inversió que rondarà els 7,5 milions d'euros. Una vegada publicats oficialment els tràmits, l'empresa presentarà el projecte executiu a l'Ajuntament, el pas previ a obtenir llicència d'obres. Segons l'alcalde, Salvi Güell, s'espera que es pugui començar a construir en breu.

"Estem molt contents, serà un revulsiu per tota aquella zona i pel municipi en general, tenim ja un centre de paracaigudisme, però serà un complement molt important", ha remarcat l'alcalde, que creu que els tràmits per obtenir la llicència seran ràpids perquè és un projecte en el qual es treballa des de fa molt de temps. En la mateixa línia s'ha manifestat el regidor d'Urbanisme, Pere Iglesias (ECE-EPM) per la importància del projecte.

La idea d'aixecar un túnel del vent va néixer el 2006 de la mà d'una altra empresa que ha traslladat el projecte a Roses. Un segon inversor ha apostat per construir al costat de l'aeròdrom on hi ha el centre de paracaigudisme, aquest simulador de caiguda lliure que està pensat per als professionals que es dediquen al salt, per als principants, però també com una activitat lúdica.