L'Ajuntament de Blanes ha decidit traslladar les Barrakes de la Festa Major de l'actual ubicació al barri dels Pins de la localitat als terrenys de la nova Ciutat Esportiva, per disminuir els problemes que provocaven als veïns de la zona. La decisió ha estat la primera mesura fruit del Pacte per la Convivència Nocturna que el consistori va signar fa pocs mesos. S'ha anunciat, a més, que s'habilitarà un servei gratuït d'autobusos perquè els usuaris puguin arribar a la nova seu sense agafar el cotxe.

Des de fa uns 10 anys, l'espai Barrakes ha estat ubicat al camp de futbol dels Pins, un sector molt poblat, en especial a l'estiu, i que sempre ha provocat un important malestar entre els veïns a les nits. Per això, seguint les directrius del Pacte per la Convivència, l'Ajuntament ha pres aquesta decisió: "L'arbitratge escolta els veïns i els propietaris dels bars i proposa una sèrie de propostes que l'Ajuntament s'ha compromès a ?exe?cutar. La primera és aquesta, canviar les Barrakes de la Festa Major", va destacar el regidor de governació, Joaquim Torrecillas. "Era la demanda número 1 dels veïns", va afegir.

La mesura no s'ha tirat endavant abans per manca d'un espai alternatiu: "No ho havíem fet abans perquè no disposàvem d'un espai apropiat per fer-ho. Aquesta vegada ja no tenim excusa i, per tant, traslladem les Barrakes a la zona de la Ciutat Esportiva", va anunciar l'alcalde de Blanes, Josep Trias, que va destacar que la decisió estava presa des de la posada en marxa del nou pavelló.

La instal·lació de les noves B1arrakes haurà d'estar condicionada a aspectes tècnics: "Ens han marcat una sèrie d'aspectes tècnics. Tot i anar a la Ciutat Esportiva hem de fer-ho d'una manera concreta, que és ubicar els escenaris musicals amb la música dirigida cap a Tordera, perquè si no, podríem treure el problema d'un lloc per portar-lo a un altre", va afirmar Torrecillas, que va afegir que també se'ls ha suggerit posar autobusos gratuïts.

A la matinada, fumar a dins

Per altra banda, Torrecillas va destacar que Blanes veuria bé que, com passa a França, s'autoritzés fumar a l'interior dels locals de lleure nocturn a partir de les dues de la nit per minimitzar les molèsties de soroll a les terrasses. Pel regidor, "a partir d'una hora determinada, fa més mal la gent al carrer parlant, que molesta a qui vol dormir, que dins d'un local fumant".