El grup d'ICV ha demanat un informe al secretari municipal en el qual indiqui si és procedent que l'alcalde de Sils Martí Nogué (IdS) i el regidor de CiU Marc Capdevila, a l'oposició, votin l'aprovació provisional del nou pla urbanístic, que es farà aquest dijous en un ple extraordinari.

I és que al parer del portaveu d'ICV de Sils Albert Miralles, tant l'alcalde com el regidor tindrien "interessos personals" en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (Poum) i, per tant, haurien d'abstenir-se d'intervenir en la votació. Per això, reclama que sigui el secretari municipal qui previ a la celebració de la sessió plenària digui si ambdós poden participar en la votació.

Miralles explica que durant el procés de tramitació del POUM i en les reunions que han mantingut els diversos grups municipals "ha quedat evidenciat que hi ha regidors que poden tenir interès personal, familiar o d'altres tipus". Entre els possibles interessos personals que podria tenir l'alcalde Martí Nogué denuncia el regidor d'ICV que són "uns terrenys de la seva família a Mallorquines Est en què s'hi augmenta l'edificabilitat"; i a pel que fa al regidor de CiU Marc Capdevila, edil d'Urbanisme el 2006 quan es va gestar el Pla General, "es tracta dels terrenys on la seva família té l'empresa i en els quals creiem que ha de ser l'Ajuntament qui digui que es traslladi cap al polígon i no al centre urbà".