La regidora de Serveis a la Persona de Lloret de Mar, Laura Bertran, s'ha convertit en la cap del Gabinet del Conseller del Departament de Cultura de la Generalitat Ferran Mascarell. Un càrrec al qual Bertran ha accedit després que el mateix Mascarell cessés el que fins ara el seu cap de Gabinet Xavier Vidal, que haurà estat al càrrec durant tres mesos perquè el seu nomenament es va fer efectiu el 5 de gener d'aquest any.

Laura Bertran va ser nomenada el 30 de març -ahir ho publicava el Diari Oficial de la Generalitat- com a nova cap del Gabinet del Conseller de Cultural Ferran Mascarell i és un càrrec que compaginarà fins a final de mandat amb la tasca de regidora al govern de Lloret de Mar pel grup de Convergència i Unió (CiU).

Bertran és la quarta tinenta d'alcalde de l'Ajuntament i s'encarrega de l'àrea de Serveis a la Persona i entre les àrees destacades hi ha la regidoria de la Dona, que ella mateixa va crear, la de Benestar i Família, entra d'altres. I també és la regidora responsable de la promoció del patrimoni cultural de la vila de Lloret. A banda, també és la regidora dels barris del Molí, Mas Vilà i Can Ribalaigua. Unes competències que segons fonts de l'Ajuntament seguirà mantenint fins a la celebració de les eleccions municipals del proper 22 de maig.

La regidora lloretenca és doctora en Filosofia, té 36 anys i és regidora a l'Ajuntament de Lloret de Mar des de l'any 1999, quan va ser elegida per primer cop.

Pel que fa als motius d'aquest nomenament i el cessament del fins ara cap del Gabinet del conseller de Cultura, Xavier Vidal, ahir fonts del Departament de la Generalitat van explicar que Vidal hauria estat cessat pel conseller però que ara es troba en una situació "d'impàs" en la qual ha de decidir quina feina desenvoluparà fora de la Generalitat.

Xavier Vidal va ser el cap de l'oficina de premsa del Departament de Governació quan el conseller era Xavier Sabaté, entre el juny del 2006 i el novembre de 2006, quan el president de la Generalitat de Catalunya era el socialista Pasqual Maragall.

"Nomenaments lloretencs"

A banda de Laura Bertran, l'Ajuntament de Lloret ha vist com un altre regidor entrava en el nou govern d'Artur Mas, es tracta del regidor d'Esports Ivan Tibau, que s'ha convertit en el nou secretari general de l'Esport de la Generalitat. L'altre nomenament del Govern i que finalment no es va dur a terme és el de l'alcalde, Xavier Crespo, que havia de ser el nou secretari de Seguretat de la conselleria d'Interior, càrrec al qual finalment el batlle va renunciar.