L'Associació Juvenil de Barrakes de Blanes i les entitats que col·laboren en el Festival Sa Costa Barrakes es mostren descontents amb el canvi d'ubicació d'aquest festival que fins ara s'ha celebrat durant la Festa Major a la zona de l'Illa de Blanes, a prop del pavelló vell al barri de Els Pins i que segons va anunciar l'ajuntament la setmana passada es trasllada a la Ciutat esportiva, per disminuir els problemes que provocaven als veïns de la zona

Aquest canvi d'ubicació ha suposat una galleda d'aigua freda pels joves, com explica el vicepresident de l'Associació Juvenil Sa Costa Barrakes Rafa Rubio «perquè des de l'ajuntament no se'ns va avisar de res i ens en vam assabentar per la premsa». Davant d'això, les entitats juvenils de Blanes preveuen organitzar diferents mobilitzacions els propers dies, com ara concentracions abans del proper ple de l'ajuntament; recollida de signatures, entre d'altres. Unes accions que com diu Rafa Rubio s'estan organitzant via internet i a través del grup de Facebook Salvem les Barrakes de Blanes, que ahir tenia més de 2.000 adhesions.

A banda, Rubio diu que el trasllat no està justificat i menys a mitjans d'abril perquè les barrakes es celebren a l'estiu i «ja hem tancat els pressupostos i allà no és viable perquè ens costaria molts més diners perquè no hi ha les infraestructures necessàries». El president de l'Associació Juvenil Sa Costa Barrakes també va criticar que es vulguin fer a la Ciutat esportiva quan per la Festa Major «tots els accessos a la ciutat es col·lapsen per la gran afluència de gent i accedir al Festival provocarà més problemes de trànsit».

Pel què fa a la problemàtica de convivència amb els veïns degut al soroll

que generen les barrakes a la zona de Els Pins Rubio va explicar que «sempre hem estat a disposició dels veïns i l'ajuntament per posar mesures» i afegeix que «no hem estat mai en contra de canviar-les de lloc, però en un lloc viable». Per acabar, en el manifest subscrit s'assegura que si l'ajuntament no rectifica el què pot suposar és «la fi del Festival».

Moció d'EUiA contra el trasllat

Per la seva banda, el grup municipal d'EUiA de Blanes ha presentat una moció pel proper ple i consensuada amb ERC, on reclama matenir la ubicació a Els Pins i destaca que traslladar Barrakes suposa «marginar» als joves de la Festa Major i també destaca que provocarà problemes de seguretat i accessiblitat, i titlla la mesura «d'hipòcrita i electoralista».