L'Ajuntament de Sils va aprovar ahir el Pla General de forma provisional, fet que va ser possible gràcies als vots favorables de dos dels tres grups de l'oposició (AMS i CiU), ja que el govern d'IdS es troba en minoria i necessitava la majoria abosluta per a l'aprovació. Per altra banda, tot i que fa dos dies ICV va demanar un informe al secretari sobre si l'alcalde, Martí Nogué (IdS), i l'exregidor d'Urbanisme, Marc Capdevila (CiU) podien votar el POUM, ja que aquest grup interpretava que aquests dos edils podien tenir "interessos personals" i, per tant, incompatibilitats amb el seu càrrec, l'informe va concloure que no era el cas, segons va explicar la regidora d'AMS Maria Josep López, i si els dos edils decidien sortir de la sala era una decisió "personal". Aquests, finalment, no van sortir. Davant d'això, el portaveu d'ICV, Albert Miralles, va criticar l'ambigüitat de l'informe, i l'alcalde li va respondre: "tu has demanat aquest informe, no te l'has mirat i no saps què diu".

L'alcalde va defensar el nou Pla General durant el ple extraordinari i va demanar responsabilitat a tots els regidors, perquè sense una majoria absoluta no es podia aprovar. Nogué també va recordar que aquest és el primer POUM de Sils després d'estar 25 anys sota normes subsidiàries que no han permès que algunes activitats s'hagin pogut instal·lar al poble perquè els usos estaven desactualitzats, ja que les normes daten de l'any 1986. Per part seva, el portaveu d'ICV va afirmar que el vot de la seva formació era negatiu perquè s'estava portant a Ple un pla gestat durant "el boom de la construcció" (el va engegar el govern de CiU 2006). Miralles va afegir que això suposa un planejament amb un model de poble que no fa per Sils. Des d'AMS, López va assegurar que era necessari un POUM actualitzat, i que no aprovar-lo després d'estar durant anys encallat era "haver malbaratat recursos i era irresponsable". La regidora d'AMS també va destacar que una de les seves al·legacions ha estat recollida, i que gràcies a això les edificacions a Sils tindran un màxim de planta baixa més dos pisos.

Finalment, CiU, que també va votar a favor d'aquest pla, va criticar -com van fer amb anterioritat AMS i ICV- que en algun dels moments del procés per acabar aquest POUM el govern de Sils ha tingut problemes de comunicació amb els grups de l'oposició. Tot i això, el regidor Marc Capdevila va recordar que aquest planejament es va gestar quan ell era regidor d'Urbanisme, i que el que llavors es volia evitar s'ha aconseguit amb aquest pla, i "Sils seguirà tenint l'aspecte residencial que té ara". Així, va dir, ara l'última paraula la té la Comissió Territorial d'Urbanisme. Per acabar, l'alcalde va admetre problemes de comunicació durant el procés.