L'Ajuntament d'Anglès va aprovar el pressupost municipal d'aquest any fa uns vint dies però ahir va haver de corregir-lo perquè la partida que correspon consignar al secretari municipal estava assignada en la meitat del què li correspon anualment. Un error que l'alcalde d'Anglès Pere Figuereda (CiU) assegura que es va detectar al cap d'uns dies de l'aprovació i que llavors, l'ajuntament va decidir convocar un ple extraordinari celebrat ahir al migdia per esmenar-ho i per tant, es va passar de la quantitat inicial de 30.138 euros a 60.276 euros, el doble del seu sou inicial.

Tot i esmenar l'error, Pere Figuereda explica que inicialment el consistori era conscient que havia posat la meitat del sou perquè considerava que "en tenir una secretaria accidental no calia consignar la partida al 100 per cent" i llavors, relata, es preveia fer una modificació de crèdit al cap d'uns mesos, quan la plaça de secretari municipal s'ocupés.

El grup municipal PAU va votar en contra d'esmenar l'error del pressupost, que es troba en exposició pública i, per tant, en període d'al·legacions. El motiu del vot negatiu, segons el regidor Esteve Callís (PAU) es deu al fet que en primer lloc "ja hi havia un informe del secretari en què s'avisava que hi havia aquest problema i no li van fer cas". Document que, segons l'alcalde, "no era pas del tot taxatiu".

A més Callís afegeix que en segon lloc no estan d'acord amb la correcció perquè per quadrar el pressupost amb l'increment de la partida del secretari el que es fa és també apujar el que es preveu ingressar en impostos de Construccions i Obres (ICIO), passant dels 18.900 euros inicials a 49.080 euros "un tema que no veiem bé perquè no sabem si l'augment d'aquesta partida es farà, nosaltres creiem que encarà hi haurà més dèficit a finals d'any". Figuereda en canvi justifica l'increment de l'ICIO explicant que "inicialment ja es va comptar molt a la baixa i amb les revisions de l'ICIO, hem vist que els cobrirem".

Tot i les queixes de PAU, la correcció d'aquest error del pressupost 2011 que puja fins a uns 5,8 milions d'euros es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU i PSC), l'abstenció d'ERC i el vot en contra de PAU.

Ara el pressupost resta a encara a exposició pública i Figuereda assegura que el canvi d'ahir servirà també per evitar que se'n presentin sobre el tema de la partida del secretari. PAU en canvi, va anuncair que en presentarà.