Avui a les vuit del vespre Blanes viurà la primera de les concentracions que els joves de Blanes han decidit convocar després que l'Ajuntament els hagi canviat d'ubicació el festival Sa Costa Barrakes, traslladant-los des del barri d'Els Pins fins a la Ciutat Esportiva.

En aquesta primera mobilització, els joves convoquen la gent de la vila de Blanes a través d'Internet i diuen a aquells que hi vagin que portin "tot el que pugui fer soroll" per "fer pressió a l'alcalde Trias perquè rectifiqui la seva decisió", asseguren en la plataforma de Facebook creada pels joves.

"Cassolada abans del ple"

Aquest serà el tret de sortida a les protestes que preveuen realitzar l'Associació Juvenil de Barrakes de Blanes i les entitats que col·laboren en el festival Sa Costa Barrakes. La següent, si no hi ha canvi, serà el dia 27 d'abril abans del ple de l'Ajuntament i on els joves fan una crida a portar "cassoles, xiulets, megàfons, instruments aquells que en toqueu algun, timbals caixes i tambors, clàxons... tot el que pugui fer el màxim de soroll possible!".

I és que cal recordar que l'Ajuntament va decidir el canvi d'ubicació per disminuir els problemes que provocaven als veïns de la zona. Una decisió que és la primera mesura fruit del Pacte per la Convivència Nocturna que el consistori va signar fa pocs mesos i ha provocat no només la protesta dels joves del municipi que asseguren que no se'ls havia comunicat el canvi d'emplaçament sinó també de diferents grups polítics, que es troben a l'oposició.

Formacions, com les d'ICV i ERC han consensuat una moció on insten l'equip de govern de CIU i PP a no fer el canvi d'ubicació i on s'assegura també que aquest trasllat pot provocar problemes de seguretat i, alhora, de mobilitat essent els dies que se celebra els Focs a la població, quan molta gent va a la ciutat i molts accessos estan col·lapsats.