Una ronda d'inspeccions efectuada pels Mossos d'Esquadra en quatre locals nocturs del barri dels Pins de Blanes va culminar en sancions a tots quatre locals. Els Mossos de la comissaria de Blanes, juntament amb efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius i de la Unitat Regional de Policia Administrativa de la Regió Policial de Girona i agents de la Policia Local de Blanes, van realitzar en aquesta zona el cap de setmana, concretament la passada nit del nou d'abril, un dispositiu de seguretat ciutadana.

En les actes d'inspecció que es van aixecar arran la visita a cada local, es van adjuntar sancions diverses, com ara no disposar de fulls de reclamacions, manca de rètols, exercir una activitat diferent de la que s'autoritza o manca de documentació en el moment de la inspecció. Els agents de policia administrativa van escollir aquests quatre locals per ser establiments que són motiu de queixa freqüent per part dels veïns de la zona, o perquè ja s'hi havien detectat irregularitats amb anterioritat. Un dels locals també va rebre una sanció en constatar-hi els agents que hi servien alcohol a menors d'edat.

La batuda administrativa va donar lloc també a 40 identificacions i a la imposició de multes per vulnerar la llei 1/92 de Seguretat Ciutadana: un total de 16 per il·lícits administratius com ara tinença o consum de drogues en locals públics o al carrer. També es va multar una persona per dur una arma blanca qualificada d'il·legal.

Els agents també van detenir un home que estava en possessió d'una quantitat de cocaïna superior a la que es pot considerar adient per al consum propi i se li va atribuir un delicte contra la salut pública.