El Via Crucis de l'Escala, organitzat per l'associació cultural El Rosetó, canvia el recorregut per fer-lo més curt per tal de dedicar més temps a les escenes que n'hi haurà de noves. L'activitat, en la qual participen 150 persones es portarà a terme divendres amb un total de nou escenes que acaben a la mar d'en Manassa.

El quadre de l'aigua, al carrer del Mar -moment en què diverses dones partidàries de Jesús li donen aigua per veure- i el de les injúries al carrer Maranges -quan els contraris s'escridassen- són les dues escenes noves que s'han incorporat. També s'ha volgut canviar l'escena de la crucifixió que es representa a la mar d'en Manassa amb novetats com el fet que els romans es juguin la túnica de Jesús una vegada despenjat de la creu i un final musical. A aquestes escenes s'hi sumaran la Sentència (a la plaça de l'Església), la Primera caiguda i les Dones Pietoses (al carrer Germans Masferrer), la segona caiguda i la Verge Maria (a la plaça Avi Xaxu), la Verònica (al carrer Enric serra amb plaça del Peix), la tercera caiguda (carrer Pintor Joan Massanet amb la plaça del Peix), i el Cirineu (al carrer Jon Massanet amb la Platja). Pel que fa al recorregut, és lleugerament diferent per fer-lo més curt, però acaba com és habitual a l'emblemàtic espai de la Mar d'en Manassa, davant de mar. Justament l'àrea acaba de ser objecte d'una adequació i millora de la zona del passeig i disposa de nou mobiliari urbà.

A Castelló d'Empúries el Via Crucis també se celebrarà divendres a dos quarts de nou del vespre pels carrers del centre històric. A banda d'aquesta activitat, demà s'estrena a les nou del vespre la representació del retaule a la catedral que es repetirà divendres en dues representacions a les sis i a les nou del vespre. Aquest any s'ha estrenat dins les activitats de Setmana Santa, la processó pels canals d'Empuriabrava, que va tenir lloc diumenge amb un bon èxit de participació.