L'alcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo (CiU) va assegurar en la Nit Literària lloretenca que és el moment de demanar que Lloret de Mar sigui Capital de la Cultura Catalana. A seu parer, ara és el moment perquè la ciutat compta en l'actualitat amb els equipaments culturals necessaris per poder presentar candidatura.

En declaracions recollides per Nova Ràdio Lloret, Crespo va dir que creu "que podríem apostar per ser capital de la cultura catalana, no és que abans no estiguéssim preparats, sinó que ara les noves infraestructures ens poden ajudar a aconseguir la capitalitat per a Lloret". Aquesta no és la primera vegada que es proposa Lloret; fa uns anys, l'Ajuntament va rebre la proposta de mans de l'Associació Popular d'Amics de la Cultura.

La Capital de la Cultura Catalana s'adreça a tot el domini ?lin?güístic i cultural català. Té com a objectius difondre i prestigiar la llengua, incrementar la cohesió cultural i projectar el municipi que sigui capital tant a l'interior com a l'exterior.