L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat els treballs per millorar la imatge de la platja de la zona dels càmpings de Blanes, retirant el material en desús que servia per a les anteriors connexions que hi havia amb la dessaladora. Els treballs, que abasten uns 300 metres de platja, consisteixen en l'eliminació de canonades, material divers i cables, que ja no s'utilitzen per al funcionament de la planta dessalinitzadora. L'actuació està previst que finalitzi la primera quinzena de maig, segons han informat fonts municipals. Aquesta acció, però, és insuficient pel grup del PSC, que reclama que es retirin els deu pous de formigó i la construcció on hi havia els transformadors, a la punta de la Tordera. Per aquest motiu ha presentat una moció al ple perquè s'insti l'ACA a retirar totes les construccions i instal·lacions obsoletes.

Els treballs de l'Agència Català de l'Aigua s'estan realitzant a petició de l'Ajuntament de Blanes, segons fonts municipals, després d'una reunió mantinguda a finals del passat mes de març de representants municipals amb el ?conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient i Platges de l'Ajuntament, Celestino Lillo, s'ha mostrat satisfet per la rapidesa amb què ha actuat el Govern de la Generalitat. En aquest sentit, ha apuntat que una vegada s'hagi acabat de retirar el material en desús es farà una nova distribució de la sorra d'aquesa zona per poder recuperar uns 300 metres de platja de la zona dels càmpings i, per tant, facilitar que els banyistes en gaudeixin.

El màxim responsable municpal de l'àrea de Medi Ambient també ha explicat que amb aquesta acció la part final de S'Abanell i la zona de càmpings quedaran en ?condicions molt més adequades per poder gaudir d'aquest tram de platja del municipi, millorant per tant la imatge que fins ara tenia ja que les canonades de connexió queden a la vista dels visitants.

El PSC vol més

El PSC, però, no vol que l'actuació de l'ACA es limiti als tubs, motiu pel qual ha presentat una moció al proper Ple del municipi on insta a l'ACA a retirar totes les construccions i instal·lacions que han quedat obsoletes després del canvi de sistema i d'ubicació de la presa d'aigua salada per la dessaladora de Blanes.

Concretament, els socialistes demanen que es retirin els 10 cubs de formigó que allotgen els pous a la platja de S'Abanell i l'edificació que contenia els transformadors i que està situada a la punta de la Tordera així com totes les instal·lacions elèctriques i d'aigua en desús situades a la riba del riu Tordera. Aquests cubs i la resta d'instal·lacions han quedat al descobert a causa dels reiterats temporals i de la desaparició de la sorra. Finalment, el PSC veu una "irresponsabilitat" de la Generalitat mantenir aquestes instal·lacions obsoletes i en desús, ja que creu que posa en perill els banyistes i perjudica la imatge de S'Abanell.