El resultat de la reunió entre el director territorial d'Ensenyament, Albert Bayot; l'inspector de zona, Josep Xifre; el regidor, Antoni Bach, i els directors dels tres centres d'educació secundària d'Olot condicionarà l'inici d'una protesta davant l'Ajuntament. La trobada tindrà lloc avui a les 11 del matí a l'Institut Municipal d'Educació (IME). El consell educatiu ha de decidir si manté la quarta línia de primer d'ESO a l'Institut Bosc de la Coma. El determini suposarà que 28 famílies podran matricular els seus fills al costat de casa seva, a l'institut Bosc de la Coma, o, en canvi, els hauran d'apuntar a l'IES Garrotxa, molt més lluny. El consell d'ensenyants dijous farà públic oficialment el resultat de la reunió.

Això no obstant, Remei Sánchez, la portaveu de les famílies, ahir, va indicar que mantenen la convocatòria. Sánchez va expressar la seva confiança, en què el Departament d'Ensenyament li faci arribar una decisió extraoficial que suposi el manteniment de la quarta línia de primer d'ESO al Bosc de la Coma. Si és així, la concentració es mantindrà, però passarà a tenir un caràcter d'agraïment, en comptes de la protesta prevista. En cas que el consell educatiu no cedeixi, a les 7 de la tarda d'avui els pares acamparan davant de l'Ajuntament i un d'ells començarà una vaga de fam.

Els pares han calculat que entre la despesa de menjador i de transport públic el fet que els seus fills estudiïn a l'IES Garrotxa els costa 1.360 euros per família

Remei Sánchez va explicar que en el supòsit que els impedeixen de matricular els seus fills al Bosc de la Coma, es posicionaran en un exercici d'insoburdinació cívica. És a dir, no inscriuran els fills a l'IES la Garrotxa i, en canvi, ho faran al Bosc de la Coma, encara que no els vulguin. A més, Remei Sánchez, ahir, va explicar que el síndic de greuges de la Generalitat de Catalunya els ha acceptat la reclamació i els ha promès que els estudiarà el cas.

La posició del Departament d'Ensenyament es basa en l'estudi dels raonaments dels pares i no en les mobilitzacions que puguin dur a terme. L'Institut Municipal d'Educació (IME) també condiciona la seva posició al resultat de la reunió.

La línia que falta

Els centres d'ensenyament secundari d'Olot es reparteixen, segons els nombre d'alumnes que acaben la bàsica, 10 línies per a alumnes de 1 d'Eso o 11 línies. Pel curs 2011-2012 les línies estan repartides en 3 l'institut Bosc de la Coma, 3 l'institut Monsacopa i 4 l'IES Garrotxa. En canvi, l'any passat, el Bosc de la Coma tenia 4 línies i els altres 3. Per això, durant el període d'inscripcions per al curs 2010-2011 no hi van haver protestes. Totes les famílies de l'entorn de l'Institut Bosc de la Coma van poder matricular els fills al centre més proper.

Això no obstant, pel curs 2009-2010 van haver-hi pares que es van trobar en una situació similar a l'actual. En aquella ocasió les associacions de pares van participar de les reivindicacions i al final van arribar a un acord amb Ensenyament. La previsió és que pel curs 2012-2013 torni ha haver-hi una quarta línia al Bosca de la Coma i, en conseqüència, l'any vinent, en principi, no es preveuen protestes.