Els empresaris de l'oci, que han vist com en els últims mesos s'incrementaven les denúncies contra els seus establiments pel soroll de clients que surten a fumar, preveuen un "estiu calent" quan el bon temps faci que aquest fenomen s'estengui, situació que ja han començat a notar els veïns.

El responsable jurídic de l'Associació Catalana contra la Contaminació Acústica, Lluís Gallardo, va assegurar que des de l'entrada en vigor de la reforma de la llei antitabac han rebut una "allau de queixes i consultes" de veïns "que fins ara, amb l'arribada del soroll dels fumadors, ni s'enrecordaven de l'activitat dels locals que tenien sota de casa seva".

El secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals, Joaquim Boadas, va dir que, de mitjana, les denúncies contra locals per soroll s'han multiplicat per deu des del gener. Boadas va animar els ajuntaments a sumar-se al "pacte per la convivència nocturna", que ja han signatels de Sitges, Blanes o Barcelona.