el conseller d'Interior, Felip Puig, ha posat fil a l'agulla per intentar trobar una solució a la polèmica sobre la prostitució a la carretera. Des de l'Alt Empordà s'esperava amb expectació la nova línia d'actuació de la Generalitat i, a primer cop d'ull, la decisió de Puig no ha agradat. Emparant-se en la seguretat vial, el conseller aposta per eradicar l'exercici de la prostitució a la carretera al·legant que suposa un perill per a les dones i per als clients. Una vegada més dóna tota la sensació que ens quedem a mig camí i que aquesta mesura no tindrà efectes reals a l'hora de trobar una solució a aquesta problemàtica.

A l'hora de justificar aquesta decisió, des d'Interior defensen que la Generelitat no pot prohibir ni declarar il·legal la prostitució i que, per aquest fet, s'han de buscar accions alternatives i secundàries per lluitar contra aquesta situació. Davant d'aquest argument no es pot dir res, és irrefutable, però aleshores s'haurien de buscar suports a Madrid que no serien complicats d'assolir perquè des del territori, siguin del color que siguin, tots els polítics han manifestat que cal trobar una solució definitiva. El decret de Puig és una aposta imaginativa però, en cap cas, tindrà efectes contundents. Només aconseguirà desplaçar el problema, el mateix resultat que han assolit els municipis que des de fa mesos estan multant els clients i les prostitutes que se situen a la xarxa viària. Ni cobren les sancions i la problemàtica es trasllada al municipi veí.

No hi ha manera de trobar una sortida a aquesta situació i, sincerament, ja toca. I no es tracta només de la imatge que es difón de la nostra comarca. Estem parlant de persones. De dones que en la majoria dels casos estan explotades i que exerceixen la prostitució contra la seva voluntat. Ens omplim la boca reclamant i exigint que es reguli però, quan les mesures s'han de traslladar al paper i començar-les a aplicar, tot plegat queda en pedaços que només fan bullir l'olla, generen falses expectatives i, a mitjà termini, provoquen frustració perquè no ?s'acon?segueixen resultats. I la dinàmica va en augment. Només cal que agafeu el cotxe, obriu els ulls i circuleu per la comarca.