Un error burocràtic ha provocat que l'Ajuntament de Tossa hagi estat pagant, durant 18 anys i de manera totalment errònia, mútues mèdiques privades a vuit agents de la Policia Local i tots els membres de les seves famílies. Segons fonts municipals, la despesa ascendiria a una mitjana d'uns 24.000 euros anuals, un total de més de 400.000 euros pagats per error i sense possibilitat d'ésser recuperats. L'equip de recursos humans del consistori ja hi ha posat mans a l'obra i es preveu que, almenys, es puguin rescatar els pagaments efectuats a la Seguretat Social en els darrers anys, que eren innecessaris perquè al cap i a la fi els treballadors ja estaven mèdicament coberts per una mútua privada.

Una auditoria efectuada entre 2007 i 2008 a instàncies de l'equip de govern de CiU per avaluar l'estat dels comptes i l'eficàcia financera del govern anterior, format per PSC i ERC, ja va posar en evidència que administrativament el consistori tossenc no destaca per la seva diligència i organització. Molts dels ítems a avaluar durant l'auditoria no van poder ser correctament sospesats ja que els auditors no van poder accedir a informació clara. L'àrea de recursos humans ha descobert recentment un nou punt negre en l'organització: el pagament indegut de les mútues respon a què hi havia un error en la data d'alta dels policies com a funcionaris de l'Ajuntament.

Els vuit policies van ésser assimilats com a funcionaris de ple dret l'u de setembre de 1993. Fins aquell moment eren personal contractat i l'aparició de la llei de policies locals del 1991 precisava que el personal que abans d'aquesta data prestava serveis policials havia o bé ser assimilat com a funcionari, en cas de gaudir de suficient antiguitat, o bé enviat a l'acadèmia de policia (avui dia Institut de Seguretat Pública de Catalunya). Però la data límit per a què el personal fos adscrit automàticament a la categoria de funcionari era el 31 de març de 1993. Els registrats com a funcionaris abans d'aquesta data conservarien, entre d'altres, el privilegi de comptar amb una mútua privada pagada pel consistori. Com que els vuit policies tossencs van ésser registrats posteriorment a aquesta data, no haurien d'haver comptat amb aquest servei. El cas és que els policies sí prestaven servei -com a personal laboral, no com a funcionari- abans del 31 de març de 1991, i d'aquí l'error que ara cal subsanar.