Mentre a Girona la caiguda de vols i passatgers de Ryanair és com una sagnia, la companyia té unes previsions de creixement espectaculars en altres aeroports espanyols. Ryanair pretén arribar als 75 milions de passatgers aquest any a tot Europa i els 30 a Espanya i espera mantenir aquest «fort creixement» de l'aerolínia fins al 2013, segons que ha informat el president de la companyia, Michel O'Leary. Mentrestant, i segons les previsions del director de l´aeroport, Lluís Sala, a Girona es podrien perdre 1,5 milions de passatgers anuals si no es resol el conflicte.

En la seva compareixença d´ahir a Madrid, O'Leary va explicar que per donar suport a aquest creixement, l'aerolínia implantarà les ­seves bases en nous aeroports, encara que no va especificar-ne la ­ubicació, amb l'objectiu d´arribar els 85 ­milions de passatgers a l'any. A tot l´Estat, el president va explicar que el pla de la companyia per a 2011 és transportar 30 milions de passatgers des de i cap a aeroports espanyols.

En aquest sentit, va indicar que està «content» amb l'operativitat de Ryanair a Espanya, encara que va matisar que manté conflictes en alguns aeroports del país, com en l'aeròdrom d'Alacant a causa de la instal·lació de passarel·les i a l'aeroport de Girona, on existeix un desacord entre l'aerolínia i la Generalitat.

Però no va semblar especialment preocupat O'Leary per aquests dos problemes i va indicar que durant el 2011 la companyia comptarà amb 11 bases operatives a Espanya; arribant a les 104 noves rutes al país, i volant amb 57 avions amb els quals operarà els vols amb destí o sortida cap a la Península. Així, la companyia ha pronosticat un «increment del nombre de turistes per a Espanya» i ha estimat un creixement del 300% en les seves bases de Barcelona-El Prat; un 90% a l'aeroport de Sevilla; a la vegada que a Gran Canària creixerà un 50% més, de la mateixa manera que a Lanzarote i Tenerife. Així mateix, Ryanair espera un increment del trànsit a València del 40%, mentre que a Màlaga l'augment estimat per al 2011 ronda el 20%.

Respecte a l'aeroport de Madrid-Barajas, va explicar que Ryanair generarà durant el present exercici 5.000 llocs de treball, aconseguint els cinc milions de clients.

El president ha xifrat en 719,7 milions d'euros la quantitat de diners generada per l'aerolínia en el turisme madrileny gràcies a les inver