Joan Salmeron repeteix com a cap de llista d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Blanes. Va ser regidor d'Esports de 2003 a 2007 i el darrer mandat ha estat a l'oposició.

Com valora els quatre anys del govern?

Són totalment negatius. Blanes ha deixat de ser punta de llança d'aquesta comarca de l'Alt Maresme i la Selva Marítima. A partir d'aquí no puc parlar bé d'aquest govern.

I la vostra tasca d'oposició?

Hem fet el que vam dir quan es va triar l'alcalde: una oposició beligerant, però que també presenta propostes. Hem presentat un centenar de mocions, algunes d'internacionals, però la majoria sobre Blanes. I hem aprovat allò correcte pel poble.

Quin poble heretareu?

L'herència en números és de 10,5 milions d'euros de dèficit corrent i falta saber el pressupost d'aquest any. Una de les pitjors coses que ha fet el govern són els comptes, no ha sabut adaptar-se a la crisi. Serà difícil, però ens en sortirem.

Què proposeu en aquestes eleccions per Blanes?

Una de les coses que ha desaparegut més del panorama polític i que volem aportar és el diàleg i la participació. Ara bé, també volem apostar per obres grans, tot i que el nostre programa és per 8 anys, per la profunditat de la crisi, tot i que no renunciem a projectes grans com la piscina.

I finalment, amb qui estaria disposat a formar govern?

Evidentment pactaríem amb els partits d'esquerres buscant un programa comú i amb qui no governarem és amb la dreta sigui espanyolista, catalanista o feixista.