Uns lladres han aprofitat la foscor de la nit per endur-se un quilòmetre de cable de coure dels pals telefònics del municipi de Vilobí d'Onyar (Selva), la nit de dissabte. Segons ha explicat l'alcaldessa de la població, Olga Guillem, el robatori ha deixat sense telèfon uns 600 veïns, tot i que està previst que aquest dilluns ja tornin a tenir línia telefònica. Per aquest motiu, l'alcaldessa ha demanat més presència policial ja que aquests furts s'estan convertint en una pràctica habitual. Des de principis d'any hi ha hagut gairebé una vintena de robatoris de cable de coure dels pals telefònics de diverses poblacions de les comarques gironines, per un valor de més de 41.000 euros.

Aquesta vegada li ha tocat al municipi de Vilobí d'Onyar, a la Selva, patir un robatori de cable de coure. Els lladres han aprofitat la foscor de la nit d'aquest dissabte per endur-se un quilòmetre de cable de línia telefònica. El robatori ha deixat sense telèfon uns 600 veïns del municipi, tot i que segons ha explicat l'alcaldessa, Olga Guillem, està previst que aquest dilluns els afectats ja tornin a tenir línia telefònica.

L'alcaldessa també ha demanat que s'augmenti la presència de Mossos d'Esquadra, ja que aquests furts s'estan convertint en una pràctica habitual a la demarcació de Girona. I és que, des de principis d'any, ja hi ha hagut gairebé una vintena de robatoris de cable de coure dels pals telefonia de diverses poblacions de les comarques gironines, per un valor de més de 41.000 euros.

Només començar l'any ja es van registrar sis robatoris, un a la carretera de Massanes a Hostalric, un altre a la carretera de Tossa a Sant Feliu, dos al paratge de Freixenet i un altre a Camprodon i també a Bàscara i a Roses. Els van seguir els furts a Quart, a Maçanet de la Selva i a Fornells de la Selva, a més també d'un altre a la carretera de Vidreres a Lloret de Mar, a Breda, a la carretera de Figueres, a Anglès i a la Bisbal d'Empordà. Dels darrers robatoris que s'han produïnt ha estat a Sant Climent Sescebes, on els lladres es van endur cable elèctric. A tots aquests robatoris s'hi suma ara el de Vilobí d'Onyar.