Jordi Orobitg és cap de llista d'ERC per primer cop a l'Ajuntament de Lloret de Mar. Ha estat regidor els darrers mesos del mandat, en substituir Eduard Coloma.

Com valora els quatre anys de govern?

Doncs com una ocasió perduda. Un mandat amb uns dèficits democràtics molt importants, perquè no s'ha buscat mai el consens, sempre hi ha hagut la imposició i no s'ha fet política pensant en les persones de Lloret, sinó amb uns objectius molt concrets i un somni de grandesa de l'equip de govern.

I la seva tasca a l'oposició?

Hem estat l'únic partit a l'oposició que hem plantat cara aquest mandat. Considero que hem estat una oposició constructiva i hem estat els únics que hem vetllat perquè es complís la democràcia a Lloret.

Quins creu que són els seus punts forts com a candidat?

Partint d'uns principis bàsics que són l'honestedat i l'honradesa dels plantejaments que fem, també destacaria el respecte als altres. Crec que he demostrat que es poden dir les coses i fer-ho a la cara, però sense portar la sang al riu.

I en l'àmbit de partit, què proposeu per a Lloret?

Presentem un programa molt extens, però sobretot volem incidir en el dia a dia de les persones. Per exemple, en la mobilitat volem tornar al doble sentit al passeig, també amb una forma de gestionar més racional, apostar pel manteniment del poble (carrers, enllumenat..) i generar activitat econòmica a Lloret.

Finalment, amb qui estaria disposat a formar govern?

Amb qui vulgui donar compliment al nostre programa, però prioritzarem la llista més votada.