L'anunci d'una nova licitació de les obres de desdoblament de la Nacional II entre Caldes de Malavella i Sils aquesta setmana passada no ha aturat la pressió del Consell Comarcal de la Selva vers el Ministeri de Foment perquè desencalli tota la futura A2 al seu pas per la comarca.

Sense anar més lluny, ahir en la darrera sessió plenària ordinària de l'ens comarcal d'aquest mandat, va fer un nou pas cap a la possibilitat de portar Foment als tribunals. I en concret, va aprovar una moció d'urgència per unanimitat en la què sol·licita a la Direcció General de la Policia del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, el nombre de sinistres, ?danys personals i materials i les causes dels mateixos, des que es van paral·litzar les obres -octubre del 2008- fins a l'actualitat.

Una informació que segons el president del Consell Comarcal Jordi Gironès que els "pot ajudar a l'hora de fer una denúncia perquè si en l'atestat de l'accident es veu com a causa el malestar del ferm o d'altres temes de la carretera, això pot ser un argument". I és que com va avançar fa uns dies el Consell està estudiant si porta a terme accions legals contra Foment i en aquests moments, explica Gironès, cal trobar motius que serveixin per argumentar-ho davant un jutge.

I si finalment, el Consell obté alguna prova que els accidents s'han produït degut al malestat de la carretera, llavors, com es va aprovar també en la moció aprovada ahir es facultarà el president del Consell Comarcal de la Selva per emprendre les accions legals de caràcter civil i/o penal, incloent-hi la querella, "contra les autoritats responsables de la paralització de les obres de la carretera N-II i del seu estat actual de risc per les persones i béns".

I és que com va recordar ahir Gironès, si bé s'ha desencallat un dels trams, el què transcórrer entre Caldes de Malavella i Sils i que donarà continuïtat a l'A2 ja desdoblada fins a Riudellots de la Selva; encara en queden dos per fer: el de Maçanet de la Selva fins a Sils, que està empantanegat des de l'octubre de l'any 2008 i també, començar el que ha d'anar des de Maçanet fins a Tordera (Maresme).