Les denúncies entre partits per incompliments en les llistes electorals continuen. Després de Cassà de la Selva i Olot, ara és Blanes.

En aquest sentit, ICV-EUiA ha denunciat a la Junta Electoral de la Selva les llistes del Partit Popular (PP) i del Partit Democràtic de Blanes (PDB) al municipi per no complir la llei eletoral en la qüestió de la paritat entre sexes a les candidatures.

Segons la formació ecologista, les dues llistes compleixen la llei en els diferents trams formats per cinc candidats, però no s'ajusten a la llei en el còmput general. Cal recordar que l'article 44 bis de la llei estableix que el conjunt de les llistes han de garantir com a mínim el 40% per a cada un dels sexes. Però, a més, també preveu que aquest tan per cent es mantingui en trams de cinc candidats, de manera que com a mínim de cada cinc persones dos han de ser d'un sexe i tres de l'altre.

Així, doncs, segons els ecosocialistes, tant PP com PDB compleixen la paritat en els diferents trams de la llista, però no en el tant per cent general. Així, en el cas dels populars, només arriben al 38,09% de representació femenina i en el del PDB al 37,5%. Segons ICV-EUiA, està previst que avui mateix la Junta Electoral dicti una determinació al respecte de la seva denúncia que es va entregar el passat 2 de maig.

El cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Salmeron, va destacar que l'objectiu de la denúncia no és aconseguir vots, sinó fer que es compleixi la llei electoral. "No es tracta d'una denúncia per recollir vots, perquè d'aquests dos partits no ens votarien, sinó que simplement volem que es compleixin les lleis", va afirmar Salmeron. "Més especialment el PP, que va votar a favor de la llei al Congrés dels Diputats i ara no la compleix", va afegir.

Cal recordar que fa pocs dies, Solidaritat ja va impugnar les llistes de CiU i del PP a Cassà i dels populars a Olot justament per la mateixa qüestió. En aquests casos, el jutge va anul·lar les llistes i va donar un termini per subsanar-les.