Uns lladres van desvalisar durant el cap de setmana passat una nau industrial del veïnat de les Serres de Cassà de la Selva on s'hi allotgen dues empreses, BMB Inox i Tecnología y Proyectos Alimentarios SL, que van sortir força malparades del robatori, sobretot la primera. A més de patir el furt d'un camió, uns 4.000 quilos de planxes d'acer inoxidable, peces ja manufacturades d'aquest material mitjançant costosos tractaments, maquinària diversa i diners en metàl·lic -per part de BMB Inox- i de nombrós material informàtic en el cas de Tecnología, els lladres van deixar rere seu destroses i pèrdues materials que, en cas de la primera empresa, ascedeixen a uns 25.000 euros segons un primer càlcul, va explicar ahir el gerent de BMB Inox Gabriel Moreno.

El robatori el van descobrir diumenge quan un treballador de BMB, que actualment emplea menys d'una desena de treballadors quan fa dos o tres anys eren una vintena, va anar a l'empresa ja que li havien permès fer ús del petit camió per a una mudança. Va trobar-se el motor de la porta corredissa que tanca l'accés al recinte fet malbé i la persiana de la porta de la nau, forçada amb una palanca. Totes les portes de les oficines també estaven forçades. Fa uns anys l'empresa va patir dos robatoris i el propietari va decidir retirar-ne les alarmes "perquè no serveixen per a res", va considerar el gerent.

Així, els lladres van tenir tot el temps del món durant, segurament, la nit del passat dissabte al diumenge, per regirar tota l'empresa BMB i per accedir mitjançant una porta interna a l'altre negoci. Els Mossos d'Esquadra investi?guen si els veïns més propers -hi una casa aïllada a pocs metres de l'entrada de la nau industrial- van veure o sentir alguna cosa, però pel moment no s'han fet detencions, segons va indicar el cos.

Ulls de bou del Port d'Aro

Entre les peces robades a BMB Inox hi ha uns ulls de bou metàl·lics que l'empresa estava manufacturant per encàrrec del Port d'Aro de Platja d'Aro, una comanda que ara es retardarà per necessitat, a més que s'hauran de tornar a comprar tots els materials per elaborar-la, va lamentar Moreno. L'empresa també fabrica, amb acer inoxidable, superfícies i peces per a cuines o altres espais. Per això a la nau hi havia gran quantitat de planxes i xapes d'aquest material, i algunes estaven tractades o tallades amb tècniques làser que encareixen molt el seu preu. Així, pel que fa al preu de l'acer sostret, aquest superaria els 10.000 euros ja que el preu per quilo és d'uns 3,4 euros, va indicar el gerent.

Els lladres van aprofitar que el petit camió de l'empresa, un Nissan Cabstar, tenia les claus posades per carregar tot el material sostret i endur-se'l a bord. Dins una furgoneta tancada al recinte hi van trobar també eines i una màquina de soldar i també s'ho van endur. El radiocasset de la furgoneta també ha volat.

L'empresa, que segons el gerent no acostuma a acumular diners en les seves instal·lacions, ha denunciat també la desaparició de 6.500 euros en metàl·lic que guardaven en una caixa de cabals dins un despatx, que d'altra banda tenia les claus posades. Des de l'empresa no s'expliquen qui podia saber que precisament aquells dies hi trobarien diners.