Una dona de 65 anys ha mort avui a casa seva de Bescanó (Gironès) en un nou cas de violència masclista en ser afectada pels trets efectuats suposadament pel seu excompany sentimental, que ja ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra.

Segons que han informat fonts policials, els fets han ocorregut poc abans de les nou del matí, quan uns veïns han trobat la dona morta amb ferides de bala a l'interior de casa seva, al carrer Constància d'aquesta petita localitat gironina.

Pel que sembla, la dona ha rebut més d'un tret i ha mort abans que arribessin els serveis d'emergència.

Al voltant de les 10.00 del matí els Mossos d'Esquadra han localitzat a Anglès (Gironès) l'exparella de la morta i l'han detingut com a suposat autor d'un delicte d'homicidi, segons que ha informat en un comunicat la policia catalana.

El detingut, segons la nota de premsa, és Juan T.T., de nacionalitat espanyola.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir les circumstàncies del crim.

La dona morta avui a Bescanó és la tercera víctima de la violència masclista a Catalunya del començament d'any ençà, segons fonts d'Interior, i eleva a vint el nombre de víctimes en el mateix període de temps en el conjunt d'Espanya.

De les dinou morts per violència masclista reconegudes fins ara per la Secretaria d'Estat d'Igualtat, sense comptar amb la d'avui, vuit es van produir al gener, cinc al febrer, tres al març i tres més a l'abril.

La mort d'avui és el primer cas en aquest mes de maig i el tercer a Catalunya aquest any, després dels ocorreguts l'11 de febrer al barri de Gracia de Barcelona i el 23 de febrer a Reus (Baix Camp).

La xifra de víctimes de la violència masclista del començament d'any ençà és lleugerament inferior a la que es comptabilitzava en les mateixes dates del 2010, quan ascendia a vint-i-dues dones mortes.

L'últim cas confirmat fins al d'avui en el conjunt d'Espanya va tenir lloc el 12 d'abril passat, quan Mireia Roma Blasco, de 29 anys, va ser assassinada suposadament pel seu marit, que li va assestar nou punyalades abans de calar foc a l'habitatge en què residien a Mutxamel (Alacant).