L'Aeroport Girona-Costa Brava comptarà a partir del 3 de juny amb una nova ruta a Moscou-Domodeodovo operada per Transaero Airlines. Aquesta compa-nyia aterra per primera vegada a Vilobí i fa que, aquest estiu, les destinacions des de l'aeroport gironí augmentin fins a 60.

La companyia aèria ha programat dos vols, un de sortida i un d'arribada, cada divendres fins al 30 de setembre i utilitzarà un avió amb capacitat per a 101 passatgers. Aquesta és la tercera aerolínia que ha anunciat la seva arribada a Girona en els últims dies, després de la sèrbia JAT Airways, que volarà a Belgrad i Enter Air a Varsòvia, Gdansk i Katowice. Aquesta última va estrenar la seva ruta a Varsòvia, capital de Polònia, el passat 30 d'abril -s'opera els dissabtes fins l'1 d'octubre. A més, entre l'11 de juny i l'1 d'octubre té planificat un vol a Gdansk i un altre a Katowice, també a Polònia, d'anada i de tornada també tots els dissabtes.

Enllaços amb Europa de l'est

L'aeroport també compta des del 23 d'abril amb una altra nova ruta a la capital de Sèrbia, Belgrad. L'aerolínia JAT Airways realitza la connexió tots els dissabtes fins el 29 d'octubre amb un avió B737 - 300. I des del 14 de juny fins el 25 d'octubre l'aerolínia també oferirà tots els dimarts un vol d'anada i un de tornada a la capital de la República Sèrbia, així com alguns dijous i diumenges puntuals durant l'estiu. Els operadors turístics serbis ja tenen reservades 100 places de cada vol per dur turistes del seu país a la Costa Brava.

Ara també se suma com a nova companyia de l'aeroport gironí Transaero Airlines, que oferirà cada divendres -a partir del 3 de juny i fins el 30 de setembre- un vol d'anada i tornada de Girona a Moscou. Aquesta serà la primera connexió regular entre les dues ciutats.

La incorporació d'aquestes tres companyies a l'operativa de l'aeroport suposa una destacada ampliació de les connexions entre Girona i l'est d'Europa. Durant la present temporada d'estiu, els usuaris de l'aeroport podran escollir volar a 60 destinacions diferents de tota Europa i el nord d'Àfrica. "La nova connexió a Moscou és una novetat molt important per Girona ja que el mercat rus és un mercat molt interessant pel territori", va manifestar el director de l'aeroport, Lluís Sala.

El director també va reflexionar entorn les potencialitats de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. "Les característiques de l'aeroport, que permeten una operativa ràpida i senzilla per a les aerolínies, l'atractiu de la Costa Brava i la rebaixa de taxes realitzada fan que l'aeroport de Girona sigui més atractiu per a les companyies", va afegir Sala, que no va descartar poder anunciar noves incorporacions de companyies amb les quals s'està negociant. El director també va destacar que la incorporació de noves companyies diversifica les operacions a l'aeroport.

Aquest estiu l'aeroport compta amb una vintena d'aerolínies i 60 destinacions diferents.