El personal del departament de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Blanes ha enviat un manifest a l'equip de govern i a la resta de partits que conformen la corporació municipal i que està signada per 28 membres de la brigada on asseguren que "sovint no podem realitzar les nostres funcions per la manca de material", un element bàsic per dur a terme el manteniment i, a banda, afegeixen que molts dels mitjans dels què disposen són "minsos o obsiolets".

Per tot això, els treballadors critiquen que davant la falta de mitjans no poden "donar resposta a les peticions que ens arriben" i a banda, això desemboca en què es vagin "reduint les tasques que realitza el departament". Aquesta reducció de tasques ha provocat, asseguren, que s'hagi estès la idea pel departament de Serveis Municipals que l'equip de govern de CiU-PP pot tenir "la intenció d'externalitzar el servei amb l'increment de costos que això suposaria".

I per això critiquen aquesta possibilitat i afegeixen que tenen "gent prou capacitada que, repetim de nou, amb uns materials i mitjans adients poden donar un gran rendiment i estalvi a l'Ajuntament". També justifiquen la seva feina i expliquen que són conscients de la situació de crisi ac?tual però que si disposen dels "mitjans mínims i materials necessaris pensem que podem estalviar molts diners al municipi amb la quantitat de feines" que poden realitzar. En el departament de Serveis Municipals hi treballen 28 persones que s'encarreguem del manteniment de diferents espais i equipaments públics i hi ha persones especialitzades com ara paletes, lampistes, pintors, fusters, etc. I critiquen la manca d'actualització de la maquinària de què disposen, per exemple, i diuen que "no s'ha renovat maquinària fixa dels tallers i els vehicles tenen una antiguitat massa elevada, alguns de més de 20 anys" i que per tant, no complirien amb la normativa vigent de riscos laborals.

Per tot això, els treballadors dels serveis municipals reclamen una solució consensuada entre totes les parts i que al seu parer hauria de passar per: "dotar de crèdit suficient les partides pressupostàries per donar cobertura als serveis que desenvolupem" i elaborar "protocols d'actuació coordinats amb la resta de departaments a fi de donar cobertura a les mancances que es detectin en el dia a dia".

Finalment, el personal dels Serveis Municipals clouen el manifest, on hi ha la signatura de 28 dels empleats, i asseguren que no volen crear mal clima amb l'equip de govern sinó que la seva pretensió és "tenir l'oportunitat i les eines necessàries per donar una resposta safisfactòria [...] vetllant en tot moment per l'observació de les mesures de seguretat mínimes i la qualitat dels serveis que oferim al ciutadà".